Před pár lety mě napadlo, že si budu péct vlastní chleba ze žitného kvásku. Hledala jsem na internetu návody ... bylo jich moc, všechny zaručeně ty nejlepší a nejjednodušší. Nedařilo se mi, ať jsme dělala, co jsem chtěla.
Po pár letech, v nové životní etapě, v novém bytě, s novým mužem statkářem:) jsem se k pekařským pokusům vrátila. Vykašlala jsem se na všechno vážení, měření času, třístupňové vedení kvásku.
Mám základní recept, v lednici kvásek, do kterého cca 1-2x týdně sypnu trochu žitné mouky a přimíchám trochu vody. mouku přidávám, jakou zrovna mám. A ono to funguje! Peču jeden cheba hezčí, než druhý, už vím, jak na to - a je to, jak jsem myslela: Nesmírně jednoduché! Už se těším, až se jednou přesuneme na statek definitivně, budeme tam bydlet - a chleba budu péct pěkně v troubě v kamnech:)
Základní recept, podle kterého peču, najdete v sekci Recepty;)